press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom

Awapatent Offices

Copenhagen

2003

The scope of this project included façade renovations and comprehensive interior renovations to a historic three-story commercial property on Christianshavn – a picturesque, maritime neighborhood in central Copenhagen.  Interior works were tailored to suit the anchor tenant, an international patent bureau with 50 employees.  

 

The firm's staff of patent attorneys require, due to the confidential nature of their work, separate and individual office spaces. Working within this conventional idiom, privacy was provided for each employee while creating bright, open common spaces promoting social interaction.  This goal was achieved primarily through opening the floor plate at the central juxtaposition of two perpendicular office wings to create flexible lounge spaces for both guests and employees at each floor.  

 

At the penthouse level, flexible meeting spaces were configured with vaulted ceilings under the steep roof structure, providing a sense of spatial surprise and openness along with stunning views over the city and canals.

Photography

Søren Nielsen

In collaboration with AG5 A/S