press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom

Skabelon Design Offices

Copenhagen

2019

This major exterior and interior transformation of a historical warehouse building on the Copenhagen waterfront resulted in open, airy office spaces for a software tenant, where the rustic qualities of the unique structure are preserved and accentuated. The building had been modified over the past 100+ years from a one-story building to a three-story building, and is characterized by the exposed timber structure that gives each floor distinctive qualities. These qualities have been further emphasized by the addition of new steel reinforcement, a dramatic ridge skylight and functional restroom, kitchen and wardrobe cores. New room divisions are adapted to the existing structure and configured in a clean and simple geometry, accentuating transparency and workflow efficiency. The material palette, color scheme and lighting design have been attenuated to articulate varying functional zones.

Photography

Søren Nielsen & Todd Verwers

In collaboration with AG5 A/S